Απαγορευμενη ποικιλια με γευση φραουλας
- kost
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Αναρωτιομουν αν θα λειτουργουσαν καλα σαν υποκειμενα και αν θα εδίναν ανθεκτικοτητα σε αλλες ποικιλιες.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- tasosvlachos
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 2
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Έχω μια μεσαίου μεγέθους κληματαριά αποτελούμενη απο 15-20 ρίζες στον κάμπο της Βέροιας, απο την οποιά πέρνω αποκλειστικά τσίπουρο για προσωπική χρήση
Φέτος λέω να την ανανεώσω, και ψάχνω στο ιντερνετ την πιο κατάλληλη ποικιλία για κληματαριά.
Με πολλη προσοχή και ενδιαφέρον διάβασα τα post όλων των φίλων σχετικά με την ποικιλία της Ιζαμπέλα.
Εγω προσωπικά δεν έχω πειστεί για την τοξικότητα της. Αντίθετα έχω πειστεί ότι πρόκειται για την πλέον ενδεδειγμένη ποικιλία για κληματαριά.
Λέω να φυτέψω μερικές ρίζες.
Μήπως κάποιος φίλος έχει κάποια κλαδιά απο δική του κληματαριά για να μου δώσει?. (Δεν ζητάω φυτώριο, γιατι απο ότι κατάλαβα δεν υπάρχει κάποιο φυτώριο που να πουλάει αυτή την την ποικιλία).
Εάν ναι μπορεί να με πάρει τηλέφωνο στο 6947832852?
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Giwrgos_P
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 532
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 69
Εδω στα Γιάννενα, φέρνουν στα γεωπονικα καταστηματα την ποικιλία "Ιζαμπέλλα" κανονικά απο πιστοποιημένα φυτώρια, σε 25άδες. Την ειδα τουλάχιστον σε τρια γεωπονικα καταστήματα . Η τιμη ειναι 2 ευρω ανα κλήμα (ρίζα). Πρόκειται για ερριζα μοσχεύματα, πιστοποιημενα.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- tasosvlachos
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 2
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Βρήκα ένα κατάστημα στα Ιωάννινα και έχω παραγγείλει.
Πιστεύω ότι είναι καλή περίοδος τώρα για να φυτέψω?.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Giwrgos_P
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 532
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 69
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Goude
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1054
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 492
Και θέλω να δω επιτέλους μια μελέτη, που να καλλιεργεί και να οινοποιεί την lamprusco με την ίδιες μεθοδολογίες, με μια ποικιλία μάρτυρα. Όλο στο κάπου το είδα και κάποιος μου το 'πε είμαστε.
Η αλλιώς το κλίμα της Ιταλίας ευνοεί την παραγωγή ποιοτικών κρασιών lamprusco, ενώ της Ελλάδος ακατάλληλων (την ελιά και το λάδι μου θυμίζει).
Vin pétillant Lambrusco dell'Emilia rosé 2012 IGP1
1.79 €
Offre du 26 Février 2014
www.lidl.fr/cps/rde/www_lidl_fr/hs.xsl/offres-513.htm?action=showDetail&id=10278
(75 cl, 1 L = 2.39 €)
- Température idéale de consommation : 8-11°C
- Temps de garde maximal : 3 ans
- Degré d'alcool : 7,5 % Vol.
- Accompagnement : viandes blanches, poissons grillés et fromages doux
- Origine : Emilie-Romagne
lidl.dofollow.be/pics/c7/08/c708e10ef6369b923aa0505ac58486c41a4e6aed.jpg
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- BIO AMPELOYRGOS
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
-
- Δημοσιεύσεις: 172
- Κάρμα: 1
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 33
Τί το ψάχνεις και στεναχωριέσαι; Βλέπεις κι όλας ότι πουλάνε κρασί στο ράφι με 2-3 ευρώ το λίτρο. Τί θες να μπλέξεις με αυτούς; Σάμπως λίγες Ελληνικές ποικιλίες έχουμε να βγάλουμε αστεράτα κρασιά και τσίπουρα;
Καταλαβαίνω πολύ καλά και συμμερίζομαι τη σκέψη σου. Μας έχουν βάλει σε καλούπια για να προστατεύουν τα συμφέροντα. Μας λένε πότε θα βράσουμε τα τσίπουρά μας, άμα θα βάλουμε κρασοστάφυλα ή επιτραπέζια, που θα φτιάξουμε σταφίδα κλπ... Σε λίγο θα μας πούνε και πότε θα πάμε τουαλέτα...
Είναι πολλά τα προβλήματα...
Ελπίζω να είσαι καλά και η παραγωγές σου (και όλων μας) να είναι ποιοτικές και να μας γεμίζουν με γεύσεις, αρώματα και ικανοποίηση.
Να είσαι καλά.
Πάγκαλος Δ. Καζάκης
6936708723
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Goude
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1054
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 492
Κια για τα τσίπουρα δεν ακουω τίποοτα ακόμη, πλην μιας αναφοράς του υπουργού, πριν 3 μήνες σε εφημερίδα ότι θα εφαρμοστεί το υπάρχον νομικό πλαίσιο.
Αλλά ο υπουργός δεν είπε, τι πρέπει να κάνω εγώ τα σταφύλια μου; Να τα δώσω στο οινοποιείο με 20 λετά και να πληρώσει όποτε θέλει; Με τον περονόσπορο που φέτος εξαφάνισε έως 90% των σταφυλιών μπορεί να αρθρώσει κανένα φωνήεντο; ή ισχύει το περάστε από την εφορεία η οποία σου λέει αντικειμενικά μόνον κερδίζεις; Στις ζημιές θα συμμετάσχουν ποτέ; Αι στα τσακίδια πιά.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Nikos Kotsalis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1149
- Κάρμα: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 796
Ετσι καταργείται η έννοια της ελεύθερης οικονομίας και πλέον υπάρχει προστατευτισμός όχι των αδυνάτων αλλά των ισχυρών.
Επίσης να συμφωνήσω με τον Παναγιώτη, αι στα τσακίδια πια!!!
ΝΚ

Pura vida!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ΔΗΜΗΤΡΗΣ
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Οπως αναφέρει προηγούμενος φίλος ,σε λίστα του 1985 , ήταν στις "επιτρεπόμενες" ποικιλίες , αργότερα απαγορεύτηκε γιατί θεωρήθηκε διασταύρωση με αμερικάνικη ποικιλία .Εκείνο που ξέρω εγώ και έχει ήδη αναφερθεί , είναι ποικιλία σχεδόν απρόσβλητη σε ασθένειες .Τουλάχιστον εγώ , δεν την έχω δει ποτέ να προσβάλλεται....Εχοντας μεγαλώσει με το άρωμά της , με την γεύση της , είμαι φανατικός οπαδός της .Εχει απίστευτη παραγωγικότητα , ενδείκνυται για κληματαριές, δίνει λίγους βαθμούς όμως .Στην μέγιστη ωριμότητά της να δώσει 11 βαθμούς .Συνήθως μπαίνει σαν πρόσθετο σταφύλι στην οινοποίηση για τα αρώματά της και το χρώμα της ρόγας της .Εγώ προσωπικά την έχω οινοποιήσει και μόνη της , ανεβάζοντας τους βαθμούς του μούστου με προσθήκη σταφίδας , και με άριστα αποτελέσματα .Το μυστικό για την οινοποίηση της , που δεν ακολουθούνταν ποτέ στα χωριά , είναι το ξερόγιασμα .Τα τσάμπουρά της είναι πολύ πλούσια σε τανίνες και σε αυτά οφείλεται και το υψηλό ξυλόπνευμα .Αποφεύγοντας τα βγαίνει ένα πολύ σωστό κρασί ,χωρίς προβήματα .επίσης να αναφερθεί ότι επειδή είναι χοντρόρογο , δεν είναι σε καμια περίπτωση επιτραπέζιο .Οι παππούδες στο χωριό ,ενδεχομένως και λανθασμένα , το θεωρούσαν παλιά ποικιλία τοπική και όχι ξενόφερτη .
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αμπέλι
- Απαγορευμενη ποικιλια με γευση φραουλας