file Φύτεμα ζαμπέλας

Περισσότερα
17/12/2011 14:19 #6323 από panosmyk
panosmyk δημιούργησε το θέμα: Φύτεμα ζαμπέλας
Σεβαστά μέλη του πιο ενημερωμένου forum για το αμπέλι, χαίρομαι που είμαι και εγω μέλος σε αυτό το εργαλείο του αμπελουργού.
Εχω την τύχη να κατάγομαι απο την Ήπειρο, και θέλω να δημιουργήσω ενα αμπελώνα με την τοπική ποικιλία ζαμπέλα. Αν κάποιος μπορεί να μου δώσει πληροφορίες για φυτώρεια, τρόπο φυτέματος ,αν πρέπει να κάνω ανάλυση χώματος, και γενικός πιο επαγγελματικές συμβουλές θα ήμουν ευγνώμον.
Ευχαριστώ.
Πάνος
ΥΓ.(Επιστροφή στης ρίζες)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
17/12/2011 23:56 #6324 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: Φύτεμα ζαμπέλας
Εχε υπόψην σου ότι δεν περιλαμβάνεται στις επιτρεπόμενες ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα και τα φυτώρια δεν την ΄΄δουλεύουν΄΄, οπότε θα πρέπει να φυτεύσεις άγριο και μετά να εμβολιάσεις ή απευθείας με μοσχεύματα, με μικρό όμως ποσοστό επιτυχίας καθότι πετάει δύσκολα ρίζες χωρίς ΄΄κλώσασμα΄΄

Σωκράτης

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/12/2011 03:29 #6325 από panosmyk
panosmyk απάντησε στο θέμα: Φύτεμα ζαμπέλας
Τη εννοείς δεν περιλαμβάνεται στις επιτρεπόμενες ποικιλίες? Είναι παράνομο??!!!


Πάνος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/12/2011 08:13 #6326 από Giwrgos_P
Giwrgos_P απάντησε στο θέμα: Φύτεμα ζαμπέλας
ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΗ Η ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ AMEΡΙΚΑΝΙΚΟ DNA, ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΔΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ- VITIS VINIFERA (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΥΠΟΕΙΔΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ) ME VITIS LABRUSCA (ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΙΔΟΣ), ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΣΗ... ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΤΕΤΟΙΑ ΥΒΡΙΔΙΑ, ΠΧ ΞΕΡΩ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΑΥΣΤΡΙΑ, ΚΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.... ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΚΗΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΩΙΔΙΟ , ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟ κλπ) ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑ ΚΛΙΜΑΤΑ.... ΣΤΗ ΔΕ ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΥΒΡΙΔΙΑ... ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΘΑ ΕΠΙΤΡΑΠΟΥΝ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (ΑΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ ΦΥΣΙΚΑ ) !
ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ'ΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΤΕΝΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΟΥ ΔΙΝΩ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/12/2011 08:39 #6327 από Giwrgos_P
Giwrgos_P απάντησε στο θέμα: Φύτεμα ζαμπέλας
ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ "ΖΑΜΠΕΛΑΣ"! ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ "ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΙ" ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ: ΖΑΜΠΕΛΑ, ΙΖΑΜΠΕΛΑ, ΓΕΩΡΓΙΑΝΟ, ΡΩΣΙΚΟ, ΤΖΩΡΤΖΙΔΙΚΑ, ΤΖΩΡΤΖΙΤΙΚΑ, ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ !... Η ΓΕΥΣΗ ΦΡΑΟΥΛΑ (ΚΑΤ' ΑΛΛΟΥΣ ΚΟΡΕΩΔΗΣ) ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ DNA ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ (VITIS LABRUSCA).


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
18/12/2011 15:59 #6336 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: Φύτεμα ζαμπέλας
<div><em>Τη εννοείς δεν περιλαμβάνεται στις επιτρεπόμενες ποικιλίες? Είναι παράνομο??!!! Πάνος </em></div>
<div><em></em> </div>
<div>μη επιτρεπόμενη σημαίνει, με απλά λόγια ότι ΔΕΝ μπορείς να τη δηλώσεις ώς γεωργικη εκμετάλλευση και να τύχεις των ανάλογων επιδοτήσεων-ένταξη σε προγράμματα κ.α</div>

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/09/2012 00:16 #7952 από nickmar
nickmar απάντησε στο θέμα: Φύτεμα ζαμπέλας
επειδη την εχω τυχει αυτην την κοπελα ξερω οτι την λενε αντεσσα και εναι απο την γεωργια της ρωσιας...αλλα δεν ξερω αν ειναι αρωματικη η αν ειναι για φαγωμα η για κρασι...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/09/2012 00:18 #7953 από nickmar
nickmar απάντησε στο θέμα: Φύτεμα ζαμπέλας
αλλα απο τι βλεπω οσοι εβαλαν δεν πολυ ασχολουνται με την παρτυ της...γενικα το κοριτσακι ειναι αυτονομο οτι θελη κανη και ειναι ωραια

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
Περισσότερα
03/04/2014 22:23 #15007 από mioannis
mioannis απάντησε στο θέμα: Φύτεμα ζαμπέλας
Φίλοι
Να προσθέσω και εγώ κάποιες απόψεις από την βιβλιογραφία σχετικά με τους λόγους που οι Ευρωπαϊκοι Κανονισμοί δεν θεωρούν την Ζαμπέλα οινοποιήσιμη ποικιλία.Το όλο θέμα κατά τη γνώμη μου έχει να κάνει με την μεθανόλη που είναι το προιόν της απομεθυλίωσης (υδρόλυσης) των πηκτινών (πολυσακχαρίτες) που βρίσκονται σε μεγάλη συγκέντρωση στις φλούδες της ρόγας και σε μικρότερη στη σάρκα του σταφυλιού . Η απομεθυλίωση γίνεται με τη βοήθεια των πηκτινολυτικών ενζύμων και αυξάνεται όσο πιο πολύ κρατά η εκχύλιση.Συνεπώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε την παραγωγή της κατά τη ζύμωση του μούστου ούτε και την απόσταξή της κατά την παραγωγή του τσίπουρου.Μπορούμε όμως να περιορίσουμε την παραγωγή της στο ζυμόμενο γλεύκος αλλά και την μεγάλη συγκέντρωσή της στο τσίπουρο όταν αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε για ζύμωση και απόσταξη ποικιλίες αμπέλου όπως είναι π.χ. η ιζαμπέλα,τζωρτζίνα κλπ . γιατί έχουν περισσότερες πηκτίνες από τις οινοποιήσιμες ποικιλίες.
κλπ.Προσωπικά λοιπόν πιστεύω ότι ο λόγος που δεν έχει εγκριθεί μέχρι τώρα στην Ευρώπη η ζαμπέλα είναι οι πηκτίνες και όχι ο ανταγωνισμός με τους απέναντι του ατλαντικού φίλους.
Γιάννης Μ
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ανδρεας

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.234 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ