ΚΛΑΔΕΜΑ .. ΑΝΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ;
- oreihiotis
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Tι λέτε;
Καλή χρονιά να έχουμε!
oreihiotis
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- KLASSIKOS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Κάρμα: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 18
Γενικά, τό κλάδευμα στίς περισσότερες ποικιλίες δέν διαφέρει σημαντικά. Όμως, γιά τό Αθηναίικο, τό Μοσχάτο καί τό Κρυστάλι πού λές, ... ιδέαν δέν έχω.
Γιά τά λοιπά, εκτιμώ ότι τό κανονικό κλάδευμα (κοντό, στά 2 μάτια) θά είναι καί τό πιό σύνηθες. Ως τόσον, άν τό Φλέρι σου πετάει καί πολύ από τήν κώμη του, θά σού έλεγα στά 1- 2 μάτια, καί άν είναι πυκνόρραγο, καθόλου κορυφολόγημα (παρά μόνον επισταμένο βλαστολόγημα). Αντιθέτως, τό `Ροζακό (Ρουζακιά ?) θά σού επρότεινα στά 2-3 μάτια καί κοθόλου κορυφολόγημα.
KLASSIKOS
- gpax
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
|
- Giwrgos_P
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 69

Ειναι εμβολιασμένο, και αν ναί, σε τί υποκείμενο;
- gpax
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- fytwriaTaralas
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
βαση εμπειριας, σου προτεινω να δοκιμασεις κλαδεμα στα 4 ματια.
το αγιοργητικο ειναι μια εξαιρετικη ελληνικη ποικιλια, κατα την γνωμη μου η καλυτερη! αλλα εχει καποιες ιδιαιτερωτητες, οπως οτι καρπιζει ψηλα!
ενα ακομα συμαντικο ειναι οτι επιρεαζεται πολυ εως και παρα πολυ απο το μικροκλιμα! μου εχουν τυχει περιπτωσης οπου το αγιοργιτικο ενω καρπιζε και αναπτυσοταν κανονικα, παρουσιαζε σταφυδιασμα λιγο πριν την ωριμανση!! πιστευω ομως οτι το δικο σου προβλημα θα λυθει με ενα ελαφρως πιο μακρυ κλαδεμα οπως προανεφερα!
καλη επιτυχια.
Φυτώριο Απέλου ΤΑΡΑΛΑΣsince1902
- Hmeros
-
- Αποσυνδεμένος
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
- Giwrgos_P
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 69
Δηλαδή, εκ τούτου συνάγεται οτι είναι μια απο τις σπανιότατες εκείνες ποικιλίες που μπορουν να κλαδευτούν στο.. όριο, δηλαδή στο ένα (1) μάτι !
Αφου συνήθως για όλες τις υπόλοιπες ποικιλίες ισχύει το κλασσικό 2-3 μάτια. Οπότε εγώ θα έλεγα, συνδυάζοντας και όλα τα προηγούμενα σχόλια: δοκίμασε φετος να κλαδεψεις... πειραματικα ! 'Αφησε σε αλλη βεργα 1, σε αλλη 2, σε αλλη 3 και σε αλλη 4 και πές μας τι θα ...καταδείξει το πείραμα !
*"ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ" των: Μανόλη Σταυρακάκη, Χαράλαμπου Συμίνη, Κατερίνας Μπινιάρη, Γεωργιου Σωτηροπούλου. Εκδοσεις Υπουργειου Εθνικης Παιδειας και Θρησκευματων, Παιδαγωγικο Ινστιτούτο, ΤΕΙ-2ος κύκλος, Ειδικότητα Φυτικης Παραγωγης.
- gpax
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- gpax
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΒΛΕΠΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΛΕΓΑΤΑΙ ΕΚΑΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ ΣΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΑ 3-4 ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕ 6+ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΑΥΤΩΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΛΗΜΑ.
ΠΗΡΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ? ΣΤΑΦΥΛΙΑ. ΕΙΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΡΠΟ ΣΤΟ 4 Η 5 ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΑ ΣΤΟ 2-3 ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟ 1.
ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΑΤΙ ΣΕ ΜΑΤΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΑ 10+ ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ (ΚΑΝΕΙ) ΒΛΑΣΤΟ ΣΤΟ
ΣΤΟ ΚΟΥΦΟ ΚΑΙ ΣΤΟ (1) ΜΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ (ΜΑΝΑ) ΚΟΡΜΟ
ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΤΙΖΕΙΣ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΧΡΟΝΙΑ. ΚΥΡΙΟΙ?????? Η ΤΡΕΛΑ??????? ΑΠΟ ΝΕΜΕΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ
ΥΠΑΡΧΝΟΥΝ ΚΛΩΝΟΙ ΚΑΙ ΚΛΩΝΟΙ ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟΥ? ΟΣΟ ΤΟ ΑΠΑΠΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΝΩΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΜΙΣΩ?
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΞΑΝΑ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ
ΞΕΡΟΥΜΕ. ΕΥΧΡΙΣΤΩ.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αμπέλι
- ΚΛΑΔΕΜΑ .. ΑΝΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ;