Χάρτης Αμπελουργών

Με πρωτοβουλία μελών του forum δημιουργήθηκε χάρτης των αμπελιών των φίλων του Αμπελουργού.  Για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να γράψετε στο <gr.sakis3@gmail.com> .  

 https://www.scribblemaps.com/maps/view/Αμπελουργός/bYOAud7B01

 

Εικόνες

 

Όπως και το αμπέλι, έτσι και το ampelourgos.gr θέλει φροντίδα και νέες μεθόδους για καλύτερα αποτελέσματα.

 

Ως τώρα μεταφορτώναμε μέχρι 8 εικόνες (ανά ανάρτηση) με περιορισμούς μεγέθους.  Πλέον βάζουμε φωτογραφίες  από το cloud, χωρίς κανένα περιορισμό. 

 

Για φωτογραφίες, βρίσκουμε την φωτογραφία που έχουμε ανεβάσει στο cloud (π.χ. Google Photos, Facebook κτλ) και κάνουμε δεξί κλικ και Αντιγραφή διεύθυνσης εικόνας / Copy ιmage address (OXI Αντιγραφή διεύθυνσης συνδέσμου/Copy link address).

 

  • Στην περίπτωση του Google Photos δεν αρκεί να ανεβάσουμε εκεί τη φωτό (είτε χειρονακτικά από τον υπολογιστή μας είτε αυτόματα από το κινητό μας (διαβάστε τις σχετικές οδηγίες για Android και  iOS.iPadOS)) και να πάρουμε την διεύθυνσή της, αφού αυτή θα είναι η διεύθυνση της ιδιωτικής προβολής και οι υπόλοιποι δεν θα μπορούν να την δουν.  Πρέπει αφού την ανεβάσουμε, να πατήσουμε πάνω της, να πατήσουμε τo εικονίδιο Κοινοποίηση/Share (τρια κυκλάκια με τα δυο ακριανά διασυνδεδεμένα με το κεντρικό), να πατήσουμε τη δημιουργία συνδέσμου, να πατήσουμε σε αυτό το σύνδεσμο (όχι να τον πάρουμε ως έχει) και εκεί να δούμε τη φωτό και να κάνουμε δεξί κλικ Αντιγραφή διεύθυνσης εικόνας/Copy image address. 
  • Στην περίπτωση Facebook, πατάμε στην φωτόγραφία που έχουμε ανεβάσει και κάνουμε δεξί κλικ Αντιγραφή διεύθυνσης εικόνας/Copy image address.

Μετά, πάμε στην ανάρτησή που ετοιμάζουμε και πατάμε το εικονίδιο με τη φωτογραφία (ανάμεσα σε αυτό με τη κλειδαριά και αυτό με το συνδετήρα).  Βάζουμε μέγεθος 500 (αν θέλουμε να φαίνεται σε μεσαίο μέγεθος)  ή 1000 (αν θέλουμε να φαίνεται μεγάλη) και κάνουμε επικόλληση/paste (Ctr-V) το URL τις φωτογραφίας.  Στο κείμενο προστίθεται ένας κώδικας που θα φέρει τη φωτογραφία και αν πάμε στην επισκόπηση βλέπουμε το τελικό αποτέλεσμα με τη φωτογραφία.