Καλωσορίσατε!


Αγαπητοί φίλοι, καλώς ορίσατε στον αμπελουργό.

Από αυτό το βήμα μπορούμε όλοι και όλες να εκφραζόμαστε,
να ρωτάμε, να απαντάμε και σίγουρα να μαθαίνουμε πράγματα, που αφορούν σε αυτό που όλοι αγαπάμε το Αμπέλι μας.

Σας ευχαριστούμε που είσαστε εδώ και ελπίζουμε, με την δημιουργική βοήθειά σας, να κάνουμε τον δικτυακό αυτόν τόπο, σημείο συνάντησης , διασκέδασης και γνώσης.

Ευχαριστούμε, 
H ομάδα του www.ampelourgos.gr

Τι Νέο υπάρχει

 

    • file
    • Μυρωδια αυγου
    • Είτε θειώσεις είτε δε θειώσεις οσμές αναγωγικές πάντα παράγονται. Και αυτές οι οσμές είναι περισσότερες στις οινολάσπες γιατί μένουν κάτω στον πυθμένα σαν βαριές που είναι. Επομένως...
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης PAKSIMADIS
    • 18/09/2020 17:42
    • file
    • Μυρωδια αυγου
    • Καλησπέρα σας Εχώ διαβάσει αρκετά στον χώρο αυτόν, εδώ και πολλά χρόνια και είναι η πρώτη φορά που σας γράφω. Διάβασα προσεχτικά το θέμα πέρι μυρωδιάς αυγού. Το ίδιο διαπίστωσα και εγώ μετά...
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης anastask
    • 18/09/2020 15:30
    • file
    • Ζύμωση
    • Το μέτρησες για να δεις αν πραγματι έχει τελειώσει η ζυμωση;Ο χρόνος συμπαραμονης με τα στεμφυλα έχει να κάνει με το τι είδους κρασί θέλουμε να κάνουμε. Μέτρα, τράβα το και προχωρα στα επόμενα...
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης alexandros.k
    • 17/09/2020 19:51
    • file
    • Ζύμωση
    • Καλημέρα στην ομάδα, Εχω πατήσει σταφύλια Merlo και Cabernet για κρασι. Εχω βάλει μαγιά οινοποίησης. Όπως φαίνεται η ζύμωση έχει τελειώσει 9 ημέρες. Είναι ακόμη όμως αρκετά γλυκό. Λέω να το αφήσω...
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΡ
    • 16/09/2020 11:59
    • file
    • Αμπελουργικη χρονια 2020
    • Είχες αρκετές άγριες Αλέξανδρε, σιγά σιγά οι Saccharomyces cerevisiae θα αναπτυχθούν και θα κυριαρχήσουν κάνοντας τον αφρό λευκό. Μια χρονιά θυμάμαι στο ασύρτικο κάποια στελέχη έβγαλαν πορτοκαλί αφρό....
    • στο ampelourgos.gr / Αμπέλι
    • Συντάκτης PAKSIMADIS
    • 15/09/2020 18:29
    • file
    • adidas yeezy
    • As the waitress left the  table for the fifth time, I was about to recall her when my eyes happened to catch my wife's eyes. I was startled to see fiery daggers dance from her eyes in — yes, you guessed it — my direction.The most staggering element were the words spattering from her mouth. To say I was shocked is like saying a skunk has...
    • στο ampelourgos.gr / Αμπέλι
    • Συντάκτης Carr Hudson
    • 15/09/2020 05:54
    • file
    • nike air max 97 homme
    • ÿþnet / fr / 63JU9UPD9RSKEVM / les couleurs sont diversifiées, qui vont de swingers.net/en/LJX7/ du blanc à l'afro-américain, ainsi que SIN6YO / out selon ce que vous voudrez, s / IT48TFPA539H / tant que cela calme vos yeux environnements externes s / 783L13L2XSGS2Q2 / Lunettes de soleil et services bifocaux / fr / 01M5 / sont des...
    • στο ampelourgos.gr / Αμπέλι
    • Συντάκτης Carr Hudson
    • 15/09/2020 05:48
    • file
    • ADIDAS TRAINERS
    • The adidas Y-3 Ayero is a new style from premium collaborative brand and the sleek model is inspired by the brand s ZX 800 that receives a mesh and neoprene constructed makeup. Featured in triple black, the shoe includes a segmented forefoot midsole design as a nod to the signature Y-3 innovative style, while knitted detailing on the toe box and...
    • στο ampelourgos.gr / Αμπέλι
    • Συντάκτης Carr Hudson
    • 15/09/2020 05:42
    • file
    • Αμπελουργικη χρονια 2020
    • Αυτο δεν το περιμενα με τιποτα.Περσι παλευα σχεδον μια εβδομαδα(στο λευκο) να ξεκινησει η ζυμωση,φετος δευτερη ημερα και εχουμε εντονο βρασμο παρα την θειωση.
    • στο ampelourgos.gr / Αμπέλι
    • Συντάκτης alexandros.k
    • 14/09/2020 19:13
    • file
    • Ξύδι
    • Δεν το έκανα κρασί, απλά το άφησα όπως έχει ανοικτό...
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης Kostas37
    • 13/09/2020 22:42
    • file
    • Αμπελουργικη χρονια 2020
    • Ήρθε και η σειρά μας να αρχίσουμε τον τρύγο την Κυριακή. Βέβαια τρυγήσαμε μόνο δυο ποικιλίες που ήταν έτοιμες (Μέλνικ και Μερλό). Οι άλλες δεν έχουν ακόμα τους κατάλληλους βαθμούς. Εύχομαι να...
    • στο ampelourgos.gr / Αμπέλι
    • Συντάκτης ThanasisGr
    • 13/09/2020 22:18
    • file
    • Αμπελουργικη χρονια 2020
    • Τρυγος το Σαββατο,η ομαδα ηταν κομπλε.Ηρθαν και ενισχυσεις(ευτυχως)απο χαλκιδικη με πληρη εξοπλισμο(ThanasisGr).Ειχαμε και νεους παραγωγους.Η ομαδα σε δρασηκαι για να μην λενε οτι δεν εκανα...
    • στο ampelourgos.gr / Αμπέλι
    • Συντάκτης alexandros.k
    • 13/09/2020 21:53
    • file
    • Ξύδι
    • Τώρα βέβαια το πως μετρησανε τους βαθμους του κρασιου με μπομωμετρο, είναι ένα θέμα.
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης alexandros.k
    • 13/09/2020 21:20
    • file
    • Ξύδι
    • Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να κάνεις το περσινό κρασί σε ξύδι. Το πρόβλημα είναι αν έχεις βάλει συντηρητικά στο κρασί σου κυρίως θειώδη (π.χ. μεταμπισουλφίτ). Σ΄ αυτή την περίπτωση τα...
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης ThanasisGr
    • 13/09/2020 18:00
    • file
    • Ξύδι
    • Αν δεν είχες βάλει παραφινέλαιο σίγουρα έχει γίνει ξύδι,δοκίμασε μια κουταλιά
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης κωστας χ
    • 12/09/2020 18:53
    • file
    • Ξύδι
    • Παίζει ρόλο που το έχω ανοιχτό 1 χρόνο;;
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης Kostas37
    • 12/09/2020 18:42
    • file
    • Ξύδι
    • faghta-giagias.blogspot.com/2012/04/blog-post_6221.html Αν στο βαρέλι που είχες το κρασί δεν είχες βάλει παραφινέλαιο σίγουρα θα έχει αρχίσει να γίνεται ξύδι.Αν είχες βάλει παραφινέλαιο και δεν άρχισε η οξείδωση...
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης κωστας χ
    • 12/09/2020 17:54
    • file
    • Ξύδι
    • Καλησπέρα στην παρέα, γράφω μετά από αρκετό διάστημα αδράνειας. Έχω περίπου 60 κιλά μούστο από το 2019 σε βαρέλι ανοικτό. Γίνεται να το κάνω ξύδι και ποια διαδικασία, ευχαριστώ εκ των προτέρων
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης Kostas37
    • 12/09/2020 15:59
    • file
    • Αμπελουργικη χρονια 2020
    • Σάκη, τα πετεινά έφαγαν από κεράσια και αχλάδια μέχρι όλα τα σύκα, όμως δεν τους χαλαλίζω ούτε ρόγα γιατί δεν βάζουν ένα χέρι με τα σερσένια...,.αλλά έχω και κάτι φίλους που στην δροσιά της...
    • στο ampelourgos.gr / Αμπέλι
    • Συντάκτης gomati_sok
    • 10/09/2020 20:46
    • file
    • Αμπελουργικη χρονια 2020
    • Επιδορπιο για τον χειμωνα.Τζιτζιφα μεγαλοκαρπα σε σιροπι κρασιου(Μερλο-Nikos Kotsalis Θασσος).Καλο τρυγο,καλες οινοποιησεις.
    • στο ampelourgos.gr / Αμπέλι
    • Συντάκτης alexandros.k
    • 10/09/2020 19:54
    • file
    • Αμπελουργικη χρονια 2020
    • Ετρυγήσαμεν...., το 2020 δείχνει να είναι μιά από τις μεγάλες χρονιές για την Χαλκιδική με δροσερό καλοκαίρι και στεγνό Σεπτέμβρη με αποτέλεσμα την αργή ωρίμανση. Ωψίμιση κατά 10 μέρες μερίπου....
    • στο ampelourgos.gr / Αμπέλι
    • Συντάκτης gomati_sok
    • 10/09/2020 07:18