Καλωσορίσατε!


Αγαπητοί φίλοι, καλώς ορίσατε στον αμπελουργό.

Από αυτό το βήμα μπορούμε όλοι και όλες να εκφραζόμαστε,
να ρωτάμε, να απαντάμε και σίγουρα να μαθαίνουμε πράγματα, που αφορούν σε αυτό που όλοι αγαπάμε το Αμπέλι μας.

Σας ευχαριστούμε που είσαστε εδώ και ελπίζουμε, με την δημιουργική βοήθειά σας, να κάνουμε τον δικτυακό αυτόν τόπο, σημείο συνάντησης , διασκέδασης και γνώσης.

Ευχαριστούμε, 
H ομάδα του http://www.ampelourgos.gr/

Τι Νέο υπάρχει

 

    • emo
    • καρβουνο στην αποσταξη
    • Αναφορά Φίλε ismael, Αν έχεις τίποτα φωτογραφίες (ή κάποια ηλεκτρονική διεύθυνση), από εκσυγχρονισμένα ιταλικά καζάνια, του "διαμετρήματος" μας (δηλαδή μέχρι εκεί που επιτρέπει ο νόμος, για τους...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης Xeniteas
    • 23/11/2014 13:32
    • emo
    • καρβουνο στην αποσταξη
    • Φίλε Ismael θα συμφωνήσω με τον Xenitea,ότι θα μας ήταν πολύ χρήσιμο εάν ανέβαζες φωτογραφίες ή κάποιες ηλ. διευθύνσεις ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε μία εικόνα αυτού του τύπου καζανιών.
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης venom
    • 23/11/2014 13:20
    • emo
    • καρβουνο στην αποσταξη
    • Φίλε ismael, Αν έχεις τίποτα φωτογραφίες (ή κάποια ηλεκτρονική διεύθυνση), από εκσυγχρονισμένα ιταλικά καζάνια, του "διαμετρήματος" μας (δηλαδή μέχρι εκεί που επιτρέπει ο νόμος, για τους...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης Xeniteas
    • 23/11/2014 12:53
    • emo
    • καρβουνο στην αποσταξη
    • "Η λογική αυτή, που λέει οτι η επιστήμη πρέπει να προωθεί την πρόοδο της κοινωνίας υπήρχε παλιά και στην Ελλάδα. Δηλαδή υπήρχαν ιστιτούτα, τα οποία δουλειά είχαν να δημιουργούν βελτιώσεις στον...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης Xeniteas
    • 23/11/2014 11:16
    • emo
    • καρβουνο στην αποσταξη
    • Αγαπητοί Φίλοι, Το θέμα πιστεύω είναι πιο γενικό και αφορά το μέλλον του αμπελιού και των προϊόντων του στην χώρα μας . . . τώρα «κολήσαμε» με την απόσταξη, γιατί μάλλον είναι η επόχή της και...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης Xeniteas
    • 23/11/2014 10:56
    • emo
    • καρβουνο στην αποσταξη
    • Φίλε Ismael, Καλημέρα κι από μένα. Ειλικρινά την απάντησή σου δεν την εξέλαβα ως επίθεση, αλλά ως αυτό που είπες: διαφορετική οπτική/άλλη βάση εκκίνησης. Σε κάποια πράγματα συμφωνούμε, σε κάποια...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης Christos XM
    • 23/11/2014 10:47
    • emo
    • καρβουνο στην αποσταξη
    • σε συνέχεια επίσης σχετικού προηγούμενου ποστ του goude και του χρήστου, θα ήθελα να πω το εξής: στην ιταλία μέσα σε 150 χρόνια, πέρασαν οι αντίστοιχοι διήμεροι από το απλό καζάνι σαν τα δικά μας,...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης ismael
    • 23/11/2014 09:40
    • emo
    • καρβουνο στην αποσταξη
    • Αναφορά Φίλε Ismael, Εγώ λέω ότι το να βράζουμε στο ζουμί μας δεν είναι και ότι καλύτερο. Επίσης πιστεύω ότι μέχρι να αλλάξει το υπάρχον πολιτικοοικονομικό σύστημα έχει σημασία να παλεύεις όπως μπορείς...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης ismael
    • 23/11/2014 09:07
    • emo
    • καρβουνο στην αποσταξη
    • Καλημερα παρεα. Ολοι σωστα τα λεμε και πανω κατω τα ιδια, ο νομος ομως αφορα τους παραγωγους και οχι τους μερακληδες, οχι τους καζαντηδες (καζανι ειναι το μεσο, το εργαλειο δηλαδη και τιποτε...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης stelios1
    • 23/11/2014 08:24
    • emo
    • καρβουνο στην αποσταξη
    • Αγαπητέ venom, Η ενδιάμεση διάταξη που βλέπουμε στη φωτογραφία, ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ, αφού η οποιαδήποτε απομάστευση φαίνεται να είναι απούσα. Ότι βγαίνει από το καζάνι, όλο αυτό περνά...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης SPYROS
    • 23/11/2014 08:19
    • emo
    • καρβουνο στην αποσταξη
    • Φίλε Ismael, Εγώ λέω ότι το να βράζουμε στο ζουμί μας δεν είναι και ότι καλύτερο. Επίσης πιστεύω ότι μέχρι να αλλάξει το υπάρχον πολιτικοοικονομικό σύστημα έχει σημασία να παλεύεις όπως μπορείς...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης Christos XM
    • 22/11/2014 22:29
    • emo
    • καρβουνο στην αποσταξη
    • εγώ θέλω να βάλω το θέμα σε άλλη βάση. κατ'αρχήν να πούμε οτι αυτή την κουβέντα την έχουμε ξανακάνει. και ο καθένας πράττει κατα συνείδηση (τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και κυρίως επικίνδυνα,...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης ismael
    • 22/11/2014 22:16
    • emo
    • ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΣΩΜΑ
    • Φίλε Ξενιτέα. Εύκολο. Πρόσφατα αποφασίσαμε η επόμενη συνάντηση των φίλων του site να γίνει νότια προκειμένου να συμμετέχουν και φίλοι εκτός Βορείου Ελλάδος (αν και η απόφαση αντιμετωπίστηκε...
    • στο ampelourgos.gr / Νέα
    • Συντάκτης Christos XM
    • 22/11/2014 21:21
    • emo
    • καρβουνο στην αποσταξη
    • Εντάξει παιδιά, θα πρέπει να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Τι γίνεται στα καζάνια; Υπάρχουν καζάνια που δεν βράζουν για το κοινό. Πως το καταφέρνει ο καζανιέρης αυτό; Υπάρχουν οι...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης Christos XM
    • 22/11/2014 20:47
    • emo
    • καρβουνο στην αποσταξη
    • Φίλε ismael, Η τοποθέτησή σου και τα παραδείγματά σου είναι εξαιρετικά και σε ευχαριστούμε. Η 'Nonino" πήρε την "ταπεινή" grappa και την τοποθέτησε περήφανα και ισότιμα, δίπλα στα καθιερωμένα και...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης Xeniteas
    • 22/11/2014 20:31
    • emo
    • Πωλειται τσιπουρο
    • πωλειται τσιπουρο παραδοσιακο μονο απο υψηλοβαθμο μοσχατο αμβουργου διπλοβρασμενο με γλυκανισο και με μαστιχα απο την περιοχη αμπελωνα λαρισας.. τηλ 6983432134 πληροφοριες σε μνμα...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης mosxatos
    • 22/11/2014 20:13
    • emo
    • καρβουνο στην αποσταξη
    • φίλε xeniteas, σου απάντησα στο άλλο τόπικ για το τι γίνεται στην ιταλία. τώρα για το συγκεκριμένο θέμα που έχετε ανοίξει περι πρώτων υλών, βελτιώσεων εξοπλισμού κλπ έχω να πω κάτι. Στην ιταλία η...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης ismael
    • 22/11/2014 18:53
    • emo
    • καρβουνο στην αποσταξη
    • Αγαπητέ Νίκο σε ευχαριστούμε για την παρουσίαση, Τι ακριβώς εννοείς με το "άμβυκας δύο πατωμάτων" ; Σχετικά με την διπλή απόσταξη (μετάβραση) - και αναφέρομαι στην "γκράπα" (εμείς στην Ήπειρο...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης Xeniteas
    • 22/11/2014 15:33
    • emo
    • καρβουνο στην αποσταξη
    • Φίλοι, φίλοι Venom, Xeniteas, καλημέρα αυτό που ρωτάτε τι είναι ανάμεσα από τον άμβυκα και το ψυγείο είναι μιά αποστακτική στήλη ή στήλη επανακαθαρισμού ή στήλη απομεθυλίωσης. Ουσιαστικά ο ατμός που...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης Nikos Kotsalis
    • 22/11/2014 13:45
    • emo
    • καρβουνο στην αποσταξη
    • Οι δικές μας συζητήσεις δεν νομίζω ότι μας εκθέτουν, ίσα ίσα αναδεικνύουν τους προβληματισμούς των φίλων της παραδοσιακής απόσταξης, με αρκετή κριτική και στις μεθόδους απόσταξης των...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης Xeniteas
    • 22/11/2014 08:49
    • emo
    • αμπελι merlot
    • Καλησπέρα στους φίλους, ήθελα και εγώ να σας ρωτήσω κάτι, έχουμε με τον αδερφό μου ενα αμπέλι με πολλές ποικιλίες και βγάζουμε ένα κρασί ωραίο και σκεφτόμουν αν έβαζα λίγα κλήματα μερλό, το...
    • στο ampelourgos.gr / Αμπέλι
    • Συντάκτης Arots
    • 21/11/2014 22:39
    • emo
    • καρβουνο στην αποσταξη
    • Ο νομος ειναι σαφης και απαγορευει την αποσταξη κρασιου, ας προσεχουμε τι λεμε εδω μεσα γιατι και οι τοιχοι εχουν αυτια. Χθες εβλεπα διαφορα βιντεακια στο γιου τιουμπ και απορρησα με την...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης stelios1
    • 21/11/2014 22:31

Περισσότερα Θέματα »