Καλωσορίσατε!


Αγαπητοί φίλοι, καλώς ορίσατε στον αμπελουργό.

Από αυτό το βήμα μπορούμε όλοι και όλες να εκφραζόμαστε,
να ρωτάμε, να απαντάμε και σίγουρα να μαθαίνουμε πράγματα, που αφορούν σε αυτό που όλοι αγαπάμε το Αμπέλι μας.

Σας ευχαριστούμε που είσαστε εδώ και ελπίζουμε, με την δημιουργική βοήθειά σας, να κάνουμε τον δικτυακό αυτόν τόπο, σημείο συνάντησης , διασκέδασης και γνώσης.

Ευχαριστούμε, 
H ομάδα του http://www.ampelourgos.gr/

Τι Νέο υπάρχει

 

    • emo
    • ΧΤΙΣΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ
    • Φίλοι καλημέρα, ο έλεγχος των συνθηκών ζύμωσης σταφυλοπολτού είναι πρωταρχικός για την ποιότητα του τελικού προϊόντος, τόσο για την οινοποίηση όσο και για την απόσταξη. Κτιστές δεξαμενές...
    • Συντάκτης Nikos Kotsalis
    • 29/08/2015 09:33
    • emo
    • Σύστημα Ελέγχου Θερμοκρασίας Μούστου
    • Φίλοι καλημέρα, μια μορφή της λύσης είναι η ιδιοκατασκευή ενός ψυχόμενου οινοποιητή και άλλη μορφή ο έλεγχος θερμοκρασίας ενός ολόκληρου χώρου-δωματίου. Στην δεύτερη λύση τα κλιματιστικά...
    • Συντάκτης Nikos Kotsalis
    • 29/08/2015 08:53
    • emo
    • Zύμες: Αυτόχθονες ή επιλεγμένες;
    • Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Χρήστο, και νομίζω ότι η μεγάλη κουβέντα πρέπει να γίνει γι΄αυτό που αναφέρεις <<θα επικρατήσει το στέλεχος της ζύμης εμπορίου (εάν βέβαια την έχουμε επιλέξει σωστά)>>,...
    • Συντάκτης gomati_sok
    • 29/08/2015 07:51
    • emo
    • Σύστημα Ελέγχου Θερμοκρασίας Μούστου
    • Σας υχαριστω παιδια.. Ο χωρος υπαρχει και ειναι πλεον αχρηστος (αραχνιαμενες επενδυσεις τζακιων εχει μεσα) και ειναι ''προκατ'' κατασκευη γ αυτο σκεφτομαι εσωτερικη μονωση και 2 τονους νερο απο...
    • Συντάκτης stelios1
    • 28/08/2015 23:43
    • emo
    • Zύμες: Αυτόχθονες ή επιλεγμένες;
    • Αναφορά Χρήστο σωστά όσα λες αλλά αν μέρει. Είναι σωστό ότι οι επιλεγμένες - ή εμπορίου - ζύμες δεν είναι εργαστηριακό προϊόν και προέρχονται από άγριες ζύμες κάποιας περιοχής του κόσμου, όμως δεν...
    • Συντάκτης Christos XM
    • 28/08/2015 21:21
    • emo
    • ΧΤΙΣΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ
    • Αγαπητοι φιλοι να σας πω και γω τη γνωμη μου και σεις καντε οτι νομιζετε καλυτερο. Ο πατερας μου εκανε πανω απο 50 δεξαμενες για τα τσιπουρα εδω στην πολη μου (Σιατιστα). Παντα αποφευγε να...
    • Συντάκτης Avgerinos
    • 28/08/2015 19:23
    • emo
    • πώληση κρασοσταφυλων 12,5 βαθμούς
    • τρεμπιάνο βαθμοί σήμερα 28/8 12,5 βαθμοί..τρύγος απο 3 σεπτεμβρίου. επίσης διατιθενται μερλώ, σιρακ, αγιοργητικο, σαββατιανο, ροδίτης ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΗΒΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ :6988579024
    • Συντάκτης vasilisverdis
    • 28/08/2015 18:36
    • emo
    • Zύμες: Αυτόχθονες ή επιλεγμένες;
    • Η έκφραση του τερουά είναι ένα πολύπλοκο και πολυπαραγοντικό φαινόμενο που δεν επηρεάζεται μόνο από τις ζύμες αλλά πρωτίστως από την καλλιέργεια και τις οινοποιητικές τεχνικές. Σημαντικό...
    • Συντάκτης PAKSIMADIS
    • 27/08/2015 09:25
    • emo
    • Zύμες: Αυτόχθονες ή επιλεγμένες;
    • Χρήστο σωστά όσα λες αλλά αν μέρει. Είναι σωστό ότι οι επιλεγμένες - ή εμπορίου - ζύμες δεν είναι εργαστηριακό προϊόν και προέρχονται από άγριες ζύμες κάποιας περιοχής του κόσμου, όμως δεν...
    • Συντάκτης Theo24
    • 26/08/2015 17:47
    • emo
    • Ψυκτικό οίνου
    • Μπράβο φίλε IOULIATIKOS .... πολύ καλή λύση και φαίνεται και εύκολη....σκέφτομαι να τη δοκιμάσω σε μια inox δεξαμενή που έχω 165 λίτρων...
    • Συντάκτης DE XRIST
    • 26/08/2015 17:01
    • emo
    • Zύμες: Αυτόχθονες ή επιλεγμένες;
    • Οι ζύμες εμπορίου είναι στελέχη άγριων ζυμών, που αφού εξετάστηκαν και δοκιμάστηκαν κρίθηκε ότι πληρούν μια σειρά από προϋποθέσεις (δυνατότητα δραστηριότητας σε εύρος θερμοκρασίας,...
    • Συντάκτης Christos XM
    • 26/08/2015 13:48
    • emo
    • Ψυκτικό οίνου
    • http://www.ebay.co.uk/itm/New-90-250V-10A-Digital-Temperature-Controller-Thermostat-50-110-f-w-Sensor-/360821617012?hash=item5402a4f174
    • Συντάκτης IOULIATIKOS
    • 26/08/2015 12:35
    • emo
    • Ψυκτικό οίνου
    • Όπως τα είπες, ο αισθητήρας είναι καλώδιο 1 μέτρου, είναι στο κέντρο της δεξαμενής, 20-30cm κάτω από την επιφάνεια της εκάστωτε στάθμης. O controller είναι σαν αυτόν, στη φώτο φαίνεται και ο αισθητήρας:...
    • Συντάκτης IOULIATIKOS
    • 26/08/2015 12:21
    • emo
    • Ψυκτικό οίνου
    • O αισθητήρας είναι μέσα στο μούστο? Στο κέντρο του? Το καλώδιο του φτάνει ώστε να παίρνεις καλή ένδειξη της θερμοκρασίας?
    • Συντάκτης Alexkat
    • 26/08/2015 09:43
    • emo
    • Σύστημα Ελέγχου Θερμοκρασίας Μούστου
    • Το θέμα της ψύξης με έχει απασχολήσει πάρα πολύ και το έχω ψάξει. Τα πάντα ξεκινάνε από την ποσότητα του μούστου στον οποίο θέλουμε να ελέγξουμε τη θερμοκρασία του. Άλλες λύσεις είναι...
    • Συντάκτης andreas.360
    • 26/08/2015 00:19
    • emo
    • Ψυκτικό οίνου
    • Η θερμοκρασία του χώρου ανεβαίνει και πάνω από 30C. είναι αποθήκη που την χτυπάει ο ήλιος όλη τη μέρα. Όσον αφορά τον συντηρητή τώρα, έχω χρησιμοποιήσει έναν εξωτερικό controller (αυτόν που φαίνεται...
    • Συντάκτης IOULIATIKOS
    • 25/08/2015 23:24
    • emo
    • Σύστημα Ελέγχου Θερμοκρασίας Μούστου
    • Έτσι είναι, η θερμοχωρητικότητα (ή ειδική θερμότητα-cp) του αλατόνερου είναι μικρότερη από αυτήν του νερού. Η θερμοχωρητικότητα εκφράζει το ποσό της ενέργειας που πρέπει να δώσουμε σε μια...
    • Συντάκτης Christos XM
    • 25/08/2015 23:19
    • emo
    • Σύστημα Ελέγχου Θερμοκρασίας Μούστου
    • Φίλε Στέλιο νομίζω οτι το κόστος για αυτό που λες θα είναι τόσο μεγάλο που ίσως στην περίπτωσή σου συμφέρει καλύτερα η αγορά ενός μικρού (1000 Λίτρα) οινοποιητή.
    • Συντάκτης IOULIATIKOS
    • 25/08/2015 23:17
    • emo
    • ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΡΑΣΟΣΤΑΦΥΛΑ
    • ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΡΑΣΟΣΤΑΦΥΛΑ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΕΣ. ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: CABERNET SAUVIGNON, SYRAH, MERLOT, ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ (Ο.Π.Α.Π) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΖΙΤΖΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ (ΚΙΛΚΙΣ) ΤΗΛ: (6988142709)
    • Συντάκτης Stefanostzi
    • 25/08/2015 22:44
    • emo
    • Σύστημα Ελέγχου Θερμοκρασίας Μούστου
    • Μαλλον εχεις δικιο andreas.360 και μπερδευτηκα εγω. Βαζουμε μπουκαλια ετσι σε θερμομονωτικους σακους στη θαλασσα αλλα μαλλον ιδεα μας ηταν οτι ειναι καλυτερα.. Αν θερμομονωσω εσωτερικα 35 τμ και ο...
    • Συντάκτης stelios1
    • 25/08/2015 21:08
    • emo
    • Σύστημα Ελέγχου Θερμοκρασίας Μούστου
    • Με αυτό που λες σίγουρα χαμηλώνεις το σημείο πήξεως του νερού αλλά δεν νομίζω ότι αυξάνεις την θερμοχωρητικότα του. Από τα λίγα που έψαξα και βρήκα εδώ και πιο συγκεκριμένα στον πίνακα 1, οι...
    • Συντάκτης andreas.360
    • 25/08/2015 16:12
    • emo
    • Ψυκτικό οίνου
    • Λοιπόν, Η πόρτα της κατάψυξης μένει κλειστή. Έχω κόψει περίπου 2cm από το λάστιχο που στεγανώνει την πόρτα της κατάψυξης, και το κενό που μένει είναι αρκετό ωστε να περάσουν τα 2 αλφαδολάστιχα...
    • Συντάκτης IOULIATIKOS
    • 25/08/2015 13:24
    • emo
    • ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΡΥΘΡΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    • ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ. ΧΡΗΣΤΟ ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΣΑΝ 2ης ΓΕΝΙΑΣ ΟΙΝΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ 23 ΧΡΟΝΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΩ ΣΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΤΩΝ...
    • Συντάκτης markou000
    • 25/08/2015 11:32
    • emo
    • ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΡΥΘΡΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    • Φίλε markou000, σχετικά με τη θερμοκρασία οι 32 βαθμοί δεν είναι ακραία τιμή. Βέβαια καλό θα ήταν να κυμαίνεται στην περιοχή των 24-26, αλλά νομίζω ότι δεν έχασε η Βενετιά βελόνι. Τις πρώτες ημέρες που...
    • Συντάκτης Christos XM
    • 24/08/2015 23:03
    • emo
    • ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΡΥΘΡΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    • Απαντώ συντόμως, σε ένα θέμα που το αναλύσαμε επισταμένως παλαιότερα. Τα μπομώμετρα είναι πυκνόμετρα (λέγονται και αραιόμετρα), και μετράνε πυκνότητα. Απαξ και άρχισε η ζύμωση, οι ενδείξεις...
    • Συντάκτης SPYROS
    • 24/08/2015 14:07

Πε?ισσότε?α Θέματα »