Καλωσορίσατε!


Αγαπητοί φίλοι, καλώς ορίσατε στον αμπελουργό.

Από αυτό το βήμα μπορούμε όλοι και όλες να εκφραζόμαστε,
να ρωτάμε, να απαντάμε και σίγουρα να μαθαίνουμε πράγματα, που αφορούν σε αυτό που όλοι αγαπάμε το Αμπέλι μας.

Σας ευχαριστούμε που είσαστε εδώ και ελπίζουμε, με την δημιουργική βοήθειά σας, να κάνουμε τον δικτυακό αυτόν τόπο, σημείο συνάντησης , διασκέδασης και γνώσης.

Ευχαριστούμε, 
H ομάδα του http://www.ampelourgos.gr/

Τι Νέο υπάρχει

 

    • emo
    • Προτασεις λιπανσης
    • Γεια σας παιδιά. Αυτό που έχω δει και εφαρμόζω τα τελευταία χρόνια είναι ένα καλό λίπασμα από τη ΒΗΠ (6977462788), το 5-5-5, από κουτσουλιά και προβατίσια κοπριά. Πολύ καλό, ίσως και καλύτερο, είναι ένα...
    • στο ampelourgos.gr / Αμπέλι
    • Συντάκτης BIO AMPELOYRGOS
    • 20/10/2014 07:35
    • emo
    • Είναι σωστό;
    • Έχω τον μούστο,στέφυλα μαζί με ζουμί σε πλαστικά βαρέλια και βράζουν δεκαπέντε ημέρες' τα οποία θα τα χρησιμοποιήσω μόνο για παραγωγή τσίπουρου.Η ένταση του βρασμού πλέον είναι αρκετά...
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης venom
    • 19/10/2014 21:17
    • emo
    • ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ -- ΚΟΠΡΙΑ .
    • Ηθελα να ρωτησω αν μπορω να ριξω φρεσκια κπορια προβατισια στο αμπελι στην μεση της σειρας γιατι υπαρχουν δυο τοποθετησεις περι αυτου η μια να ειναι καλα χωνεμενη και η αλλη να μπορουμε να την...
    • στο ampelourgos.gr / Αμπέλι
    • Συντάκτης Arots
    • 19/10/2014 16:36
    • emo
    • Προβληματισμοί για απόσταξη στέμφυλων
    • Αναφορά Προσθέτοντας νερό (Ζαγόρι) λίγο πριν φτάσω στους 45% που το θέλω αρχίζει να θολώνει λίγο. Το αποτέλεσμα γευστικά και από πλευράς αρωμάτων είναι εξαιρετικό αλλά υπάρχει αυτή η έλλειψη διαύγειας...
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης SPYROS
    • 19/10/2014 00:23
    • emo
    • ph
    • Η μηλογαλακτική αυξάνει το pH περίπου κατά 0,1÷0,2, ίσως έως και 0,3 μονάδες, εξαρτώμενη η αύξηση από την αρχική τιμή του pH. Επίσης, η μηλογαλακτική μειώνει την Ολική οξύτητα κατά 1÷3 gr/lt, και...
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης SPYROS
    • 18/10/2014 22:56
    • emo
    • Προτασεις λιπανσης
    • Καλημέρα φίλε touak. Πράγματι, είναι κατάλληλος ο Ζεόλιθος κοκκομετρίας 80μ που είναι και πιο αποτελεσματικός (ανά κιλό) οπότε θα χρειαστείς λιγότερα κιλά ανά στρέμμα (100 κιλά ανά στρέμμα επί τρία...
    • στο ampelourgos.gr / Αμπέλι
    • Συντάκτης BIO AMPELOYRGOS
    • 18/10/2014 09:22
    • emo
    • ph
    • Αγαπητοί φίλοι , η οξύτητα του κρασιού , μειώνεται με τρεις τρόπους . 1 Βιολογικός, με την μηλογαλακτική ζύμωση , το μηλικό οξύ με την βοήθεια βακτηρίων μετατρέπεται σε γαλακτικό , που είναι...
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης setoinos
    • 17/10/2014 21:27
    • emo
    • ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ -- ΚΟΠΡΙΑ .
    • Theo, ναι το εχω δοκιμασει και αυτο και καποια της Acadian. Ειναι αρκετα καλα, ειμαι σιγουρος δε, οτι υπαρχουν και αλλα εξισου καλα. Το θεμα ομως ειναι οτι κοστιζουν αρκετα αυτα και για αυτο και...
    • στο ampelourgos.gr / Αμπέλι
    • Συντάκτης Bio Farmer
    • 17/10/2014 21:23
    • emo
    • ph
    • Και κάτι τελευταίο. η μηλογαλακτική ζύμωση βοηθάει στην αυξηση της οξύτητας ή στη μείωση.
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης OSSA
    • 17/10/2014 21:09
    • emo
    • ph
    • Φιλε theo ,Me λιγα Λογια κατα την ζυμωση εχουμε φυσικοχημικες αντιδρασεις που συντελουνται και εξαρτουνται κατα ενα μερος απο το Καλιο των σταφυλιων και δη του Μουστου(εδαφος) του τρυγικου οξεως...
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης Tom from Githio
    • 17/10/2014 20:44
    • emo
    • ph
    • To κρασί γευστικά το βρίσκω σχετικά καλό, αν σκεφτούμε οτι η χρονιά εδώ στα΄βόρεια δεν ήταν και η καλύτερη. Πάντως σ΄ ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου tom from githio.
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης OSSA
    • 17/10/2014 20:21
    • emo
    • ph
    • Δοκιμασε το κρασι σου γευστικα ,αν σου αρεσει αστο οπως ειναι..Επειδη ειναι τοσο χαμηλα το ph δεν παει να πει οτι πρεπει να το αυξησουμε οπωσδηποτε,δεν υπαρχει προβλημα.Αν γευστικα...
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης Tom from Githio
    • 17/10/2014 20:14
    • emo
    • ph
    • Εγώ τον μούστο στο κόκκινο κρασί δεν το είχα μετρήσει, αλλά μετα την ζύμωση που το μέτρησα είναι πολύ χαμηλα με τα λεγόμενά σας, δηλαδή 2,95ph. Αυτά που διαβάζω μέχρι στιγμής στο site τα περισσότερα...
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης OSSA
    • 17/10/2014 20:01
    • emo
    • ph
    • Σίγουρα είναι καλό το ότι έπεσε, ρωτάω για είναι μια ευκαιρία να μαθαίνουμε, είτε από τα καλά είτε από τα άσχημα. Όχι, δεν έκανα καμία απολύτως επέμβαση.
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης Theo24
    • 17/10/2014 19:54
    • emo
    • ph
    • Αφου επεσε τι αλλο θελεις,το κακο θα ηταν να ανεβαινε.Τωρα ρωτας γιατι επεσε?ανοιγεις μεγαλη κουβεντα ,αν ο Σπυρος μπορει να σου απαντησει ειναι οτι καλυτερο. Βεβαια θα πρεπει να αναφερεις αν...
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης Tom from Githio
    • 17/10/2014 19:52
    • emo
    • ph
    • Στο δικό μου κόκκινο το ph έπεσε από τα 3.75 του μούστου στο 3.5 στο κρασί. Δικαιολογείται τόσο μεγάλη πτώση;
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης Theo24
    • 17/10/2014 19:39
    • emo
    • ph
    • Στο μούστο 3,20-3,40 για τα λευκά και ροζέ και 3,40-3,70 για τα ερυθρά. Να θυμίσω ότι το 90% των κρασιών που πίνουμε είναι μεταξύ 3,25-3,75. Πάντως μόνο το ph δεν είναι πάντα ενδεικτικό για την ποιότητα ενός...
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης PAKSIMADIS
    • 17/10/2014 19:32
    • emo
    • ph
    • Φιλε μου να εχεις κατ΄¨αρχας υπ οψιν σου οτι οσο πιο χαμηλο ειναι το PH τοσο μεγαλυτερη προστασια εχει το κρασι μας απο βακτηρια και αλλα δεινα. Τωρα επειδη το PH δεν ειναι ευκολη υποθεση και αν...
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης Tom from Githio
    • 17/10/2014 19:22
    • emo
    • αποσταξη συκου
    • όχι δε θέλει. Εγώ πχ απόσταξα πορτοκάλια (χάλια το αποτέλεσμα, αλλα πάντως γίνεται). Όλα τα φρούτα έχουν στην φλούδα τους αντίστοιχους ζυμομύκητες. Αν θες ντε και καλά να χρησιμοποιήσεις...
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης ismael
    • 17/10/2014 14:01
    • emo
    • Αναγνώριση ποικιλίας
    • Φίλε Νίκο έχεις δίκιο. Ο Γιάννης Βογιατζής ,πρόεδρος των οινοποιείων βορείου Ελλάδος έχει κάνει ταυτοποίηση του τσαπουρνάκου Βελβεντού ,από την οποία προέκυψε ότι , τσαπουρνάκος και Cabernet Franc...
    • στο ampelourgos.gr / Αμπέλι
    • Συντάκτης setoinos
    • 17/10/2014 13:31
    • emo
    • ph
    • Μήπως γνωρίζει κάποιος να μου πεί τι ph πρέπει να έχει ένα κόκκινο κρασί όταν ειναι μούστος και τι ph μετά τη ζύμωση. Κθώς επίσης το ίδιο και για το λευκό. Ενδεικτικά μιλάμε πάντα!
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης OSSA
    • 17/10/2014 13:01

Περισσότερα Θέματα »