Καλωσορίσατε!


Αγαπητοί φίλοι, καλώς ορίσατε στον αμπελουργό.

Από αυτό το βήμα μπορούμε όλοι και όλες να εκφραζόμαστε,
να ρωτάμε, να απαντάμε και σίγουρα να μαθαίνουμε πράγματα, που αφορούν σε αυτό που όλοι αγαπάμε το Αμπέλι μας.

Σας ευχαριστούμε που είσαστε εδώ και ελπίζουμε, με την δημιουργική βοήθειά σας, να κάνουμε τον δικτυακό αυτόν τόπο, σημείο συνάντησης , διασκέδασης και γνώσης.

Ευχαριστούμε, 
H ομάδα του http://www.ampelourgos.gr/

Τι Νέο υπάρχει

 

    • emo
    • Δεν ξεκινησε η ζυμωση.τι να κανω??
    • Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια..πηγα σημερα κ σε εναν οιλογο κ με προτεινε να βαλω απο σημερα ζυμες..για παν ενδεχομενο καταστροφης...οποτε απο αυριο πιστευω θα φανουν τα αποτελεσματα
    • Συντάκτης Angelantoniii
    • 02/09/2015 17:49
    • emo
    • ΜΟΥΣΤΟΣ ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ ΝΕΜΕΑΣ
    • ΣΤΗΣ 15/9 ότι ο τρύγος ξεκινά με καλές προοπτικές ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ Γ.ΜΟΥΣΧΟΥΡΑ… ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΥΣΤΟΣ.ΓΙΑ Πληροφορίες 6936813334 ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΕΜΕΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ. mousxourasnemea.blogspot.gr/
    • Συντάκτης winemousxouras
    • 02/09/2015 13:52
    • emo
    • ΠΩΛΗΣΗ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
    • Πωλειται αμπελωνας 2,36 στρ,ποικιλια 13224 ροδιτης αλεπου με πηγαδι,περιοχη καριτσα,Αγιος Αιδηψου Ευβοια. 13.500 €
    • Συντάκτης SAS
    • 02/09/2015 11:36
    • emo
    • Δεν ξεκινησε η ζυμωση.τι να κανω??
    • Περιμένεις μέχρι την Πέμπτη.Στο ενδιάμεσο ανακατεύεις το σταφυλοπολτό και τον διατηρείς στους 24-26 βαθμούς κελσίου. Αν ξεκινήσει πρώτα το αθείωτο ρίξε 5 λίτρα στο θειωμένο.
    • Συντάκτης κωστας χ
    • 02/09/2015 00:11
    • emo
    • Δεν ξεκινησε η ζυμωση.τι να κανω??
    • Εβαλα μονο στα 100κιλα που θα τα κρατησω για κρασι..στα αλλα250 δεν εβαλα τπτ..αν δεν αρχισει μεχρι αυριο υπαρχει κινδυνος να χαλασουν???να αγορασω μηπως ξηρες ζυμες κ να τις βαλω??κ αν περιμενω...
    • Συντάκτης Angelantoniii
    • 01/09/2015 22:42
    • emo
    • Τα ΒορΟινά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης!
    • Τα ΒορΟινά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης! Η ιδιαίτερα δημοφιλής οινική εκδήλωση της Θεσσαλονίκης `Τα ΒορΟινά` πραγματοποιείται το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, ώρα 18:00-23:00, στην Προβλήτα 1, στο Λιμάνι...
    • Συντάκτης gomati_sok
    • 01/09/2015 21:40
    • emo
    • Δεν ξεκινησε η ζυμωση.τι να κανω??
    • Φιλοι μ καλησπερα σε ολους..!χθες πατησα περιπου 350κιλα μερλο με 13.5 σακχαρα..τα πατησα στισ 12 το μεσημερι...κ μεχρι τωρα μερα απο μια μερα δεν εχει ξεκινησει ακομη η ζυμωση...ειναι φυσιολογικο...
    • Συντάκτης Angelantoniii
    • 01/09/2015 21:26
    • emo
    • ΤΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ;
    • ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΙΔΙΩΣ ΣΕ ΞΕΡΙΚΑ ΧΩΜΑΤΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΡΙΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
    • Συντάκτης ΘΕΟΔΩΡΟΣ
    • 01/09/2015 16:46
    • emo
    • ΚΛΟΠΕΣ
    • Αναφορά Αμα το σκεφτεσαι τοσο εντονα ξηλωσε το καλυτερα. Ο καθ ενας μπορει να φαει 5-6 ρογες η να γεμισει μια σακουλα να την παει σπιτι του. Καλυτερη λυση ειναι το φραξιμο, τοτε δεν θα κοιτας αν λειπουν...
    • Συντάκτης vakt
    • 01/09/2015 11:10
    • emo
    • ΤΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ;
    • [attachment] Αγαπητέ Θεόδωρε αυτό είναι το Ιταλικό ή Ντόπιο ή Αμερικάνικο ή Γαλλικό ή Νησιώτικο . Το δικό σου είναι το Τσάπουρνο . Και οι δυο ποικιλίες ήρθαν στην Ελλάδα μετά την καταστροφή των...
    • Συντάκτης setoinos
    • 31/08/2015 23:13
    • emo
    • Chardonnay 2015
    • Αναφορά ΕΙΠΩΘΗΚΕΗ προζυμωτική κρυοεκχύλιση γίνεται με κλειστή δεξαμενή για να μην πάρει καθόλου αέρα και σε χαμηλότερη θερμοκρασία 10-12 βαθμούς Κελσίου για να μην ξεκινήσει η ζύμωση. Η στατική...
    • Συντάκτης andreas.360
    • 31/08/2015 23:07
    • emo
    • ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗ 2015
    • Αγαπητέ Νίκο καλησπέρα και σε ευχαριστώ. Όπως είπαμε "ΚΑΙΡΟΝ ΠΡΟΣΜΕΝΕ", αν και η εφαρμογή και με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ καλή και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα διαρροής. Ο ψυκτήρας είναι του...
    • Συντάκτης Xeniteas
    • 31/08/2015 23:01
    • emo
    • ΚΛΟΠΕΣ
    • Αμα το σκεφτεσαι τοσο εντονα ξηλωσε το καλυτερα. Ο καθ ενας μπορει να φαει 5-6 ρογες η να γεμισει μια σακουλα να την παει σπιτι του. Καλυτερη λυση ειναι το φραξιμο, τοτε δεν θα κοιτας αν λειπουν...
    • Συντάκτης stelios1
    • 31/08/2015 22:52
    • emo
    • Τρύγος 2015
    • Αναφορά Οσο καλη δειγματοληψια και να κανουμε,συνηθως αυτο που μετραμε ειναι μεγαλυτερο απο αυτο που θα μετρησουμε οταν πατησουμε ολα τα σταφυλια και μετρησουμε το συνολο.Μια χρονια μετρησα 13.8 και...
    • Συντάκτης stelios1
    • 31/08/2015 22:41
    • emo
    • Σύστημα Ελέγχου Θερμοκρασίας Μούστου
    • Ο πελατης λαχαναγοριτης-φρουτεμπορας ειναι πολυ ωραιος τυπος (αντιθετα με οσα εχω ακουσει γ αυτους) και μου χαριζει ενα παλιο ψυκτικο. Μεγαλο. Δεν ξερει απο τεχνικα θεματα τιποτα, δεν μπορεσα...
    • Συντάκτης stelios1
    • 31/08/2015 22:13
    • emo
    • Σύστημα Ελέγχου Θερμοκρασίας Μούστου
    • Σκεφτομαι διαφορα απο τωρα για μετα 2-3 χρονια, τονιζω την προσωπικη μου περιπτωση ωστε καποιος αλλος να μην επηρεαστει απο αυτα και μπερδευεται αδικα. Η καθαρη λογικη λεει οτι.. θα ειχαν στα...
    • Συντάκτης stelios1
    • 31/08/2015 21:55
    • emo
    • Τρύγος 2015
    • Οσο καλη δειγματοληψια και να κανουμε,συνηθως αυτο που μετραμε ειναι μεγαλυτερο απο αυτο που θα μετρησουμε οταν πατησουμε ολα τα σταφυλια και μετρησουμε το συνολο.Μια χρονια μετρησα 13.8 και...
    • Συντάκτης alexandros.k
    • 31/08/2015 21:03
    • emo
    • ΚΛΟΠΕΣ
    • Καλησπέρα στην παρέα, ήδη τα πρώτα κρούσματα φάνηκαν σε κτήμα μου (περιοχη κορινθιας) και ως νεος αμπελουργός, θα ήθελα να σας ρωτήσω τρόπους αντιμετόπισης ή τουλάχιστον ενημέρωσης. έχω...
    • Συντάκτης vakt
    • 31/08/2015 17:24
    • emo
    • Σύστημα Ελέγχου Θερμοκρασίας Μούστου
    • Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι θέλετε να κάνετε με τους ψυκτικούς θαλάμους αλλά το να ψύξω έναν ολόκληρο χώρο για να κρατήσω 100kg μουστου σε μια σταθερη θερμοκρασία μου ακούγεται σαν να πηγαίνω...
    • Συντάκτης andreas.360
    • 31/08/2015 16:58
    • emo
    • Σύστημα Ελέγχου Θερμοκρασίας Μούστου
    • Θα φυτεψω και επιτραπεζια σταφυλια και την μεταποιηση-διακινηση κτλ θα την κανω εγω, γ αυτο σκεφτομαι σοβαρα την κατασκευη (τροποποιηση, γιατι ο χωρος υπαρχει βολευει και ειναι διαθεσιμος)...
    • Συντάκτης stelios1
    • 31/08/2015 15:41
    • emo
    • Αναζήτηση ινοχ δοχείου 80-100 λιτ. για κρασι
    • Φίλε Thukis καλημέρα, τα πλεονεκτήματα που θα έχεις από το inox είναι η εύκολη καθαριότητα και το απόλυτα αδρανές υλικό. Το κέρδος για την παραμονή για 2-3 μήνες μετα την ζύμωση στο inox, και πριν την...
    • Συντάκτης Nikos Kotsalis
    • 31/08/2015 13:59
    • emo
    • Τρύγος 2015
    • λοιπόν για να σε βοηθήσουμε, και για να μην πάει χαμένη η χρονιά που φαίνεται να είναι εξαιρετική για την ωρίμανση του ξινόμαυρου, είναι κρίμα να τρυγίσης φέτος πρώιμα, πρέπει να αγοράσεις με...
    • Συντάκτης gomati_sok
    • 31/08/2015 13:40
    • emo
    • Αναζήτηση ινοχ δοχείου 80-100 λιτ. για κρασι
    • Καλημέρα παιδιά . Σκέφτομαι να αγοράσω ένα ινοχ δοχείο για κρασι και είπα μήπως κανένας από εσάς πουλάει κανά μεταχειρισμένο πρώτα πριν ψάξω για καινούργιο . Επίσης έχω και ενδοιασμούς . Έχω...
    • Συντάκτης THUKIS
    • 31/08/2015 10:28
    • emo
    • ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗ 2015
    • Φίλε Βαγγέλη καλημέρα, Ο άμβυκας που φαίνεται στις φωτογραφίες χρειάζεται πρωτίστως και απαραίτητα ένα σύστημα σφραγίσματος μεταξύ του άμβυκα αυτου καθεαυτού και του κώδωνα. Δουλειά...
    • Συντάκτης Nikos Kotsalis
    • 31/08/2015 10:14
    • emo
    • Τρύγος 2015
    • Άκου φίλε ampelofilos τι θα κάνεις για έναν γρήγορο και αξιόπιστο έλεγχο βαθμονόμησης: Σε ένα μπουκάλι του ενός λίτρου θα ρίξεις 200 gr ζάχαρη και στη συνέχεια θα συμπληρώσεις με νερό. Θα αναδεύσεις...
    • Συντάκτης Christos XM
    • 31/08/2015 09:50
    • emo
    • Τρύγος 2015
    • Δυστυχώς φίλε gomati_sok, δεν έχω διαθλασίμετρο... Παλιό γυάλινο κυλινδρικό όργανο, που περιέγραψα σε άλλο post, σε συζήτηση για το Σαρντονέ. Μιλάμε για ξερικό αμπέλι. Μακάρι να μην είναι έτσι, να...
    • Συντάκτης ampelofilos
    • 30/08/2015 23:19

Πε?ισσότε?α Θέματα »