σε

www.ampelourgos.gr

Για τους φίλους του Αμπελιού και του Οίνου

Αμπελι-Τριανταφυλιες

Τελευταία δημοσίευση από το μέλος vangelis στις 02-05-2009 20:51. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 1 (4 εγγραφές)
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  • 12-23-2008 14:19

• papa-stayros
    • Οι δημοφιλέστερες 150 δημοσιεύσεις
    • Μέλος από τις 05-07-2008
    • Αηδονια-Πρεβέζης
    • Δημοσιεύσεις 9

Αμπελι-Τριανταφυλιες

Χρονια ευλογημενα σε ολους ευχομαι.Καλες γιορτες στα σπιτικα σας.Κια τωρα κατι που εμαθα απο Γαλλους αμπελουργους.Στους αμπελωνες τους, φυτευουν Τριανταφυλιες..........Μπροστα Σε καθε σειρα  που εχουν τα αμπελια τους, φυτευουν απο μια τριανταφυλια.Αυτο το κανουν για εναν σκοπο. Η τριανταφυλια αρρωστενη ποιο γρηγορα απο το αμπελι.Οτι ασθενεια πιανη το αμπελι, το ιδιο πιανη και την τριανταφυλια.Επειδη ομως οπως σας εγραψα η τριανταφυλια τις <πιανη > ποιο γρηγορα τις ασθενειες,εσυ ξερεις οτι η ασθενεια αυτη θα σου κανει επισκεψη και στο αμπελι σου, και δεν σε βρισκει απροετοιμαστο. Πρακτικο και πρεπει να δοκιμαστη.Εγω θα  γεμισω τριανταφυλιες τον αμπελωνα μου.

• 12-23-2008 15:11 σε απάντηση της

• thodoros
    • Οι δημοφιλέστερες 75 δημοσιεύσεις
    • Μέλος από τις 12-11-2008
    • Δημοσιεύσεις 25

Απ: Αμπελι-Τριανταφυλιες

καλες γιορτες.Να ενημερωσω την παρεα σχετικα με τις τριανταφιλιες.Τις φυτευουμε γιατι ειναι δεικτες για το (μπαλικι η ωιδιο η μπαστρα.)Τρεις μερες περιπου πριν εκδηλωθη ωιδιο στο αμπελι γεμιζουν τα φυλα τις τριανταφυλιας. Και τοτε (πλακονουμε)τα θειαφια.Εδω στη χαλκιδικη ειναι Νο1προβλημα το ωιδιο

.

• 01-12-2009 13:52 σε απάντηση της

• ayla
    • Οι δημοφιλέστερες 25 δημοσιεύσεις
    • Μέλος από τις 11-29-2008
    • Δράμα
    • Δημοσιεύσεις 69

Απ: Αμπελι-Τριανταφυλιες

Κι εγώ αυτό ξέρω ότι είναι ο "συναγερμός" για το ωίδιο. Έχω βάλει κι εγώ τριανταφυλλιές γύρω γύρω, αλλά ακόμα είναι πολύ μικρές, 2 χρόνων, και δεν έχω ακόμα καμιά εμπειρία!

"Μία δύσκολη μέρα στο αμπέλι είναι καλύτερη από μία καλή μέρα στη δουλειά!!"

http://melissologia.great-forum.com/index.htm

• 02-05-2009 20:51 σε απάντηση της

• vangelis
    • Οι δημοφιλέστερες 500 δημοσιεύσεις
    • Μέλος από τις 02-05-2009
    • Δημοσιεύσεις 3

Τριανταφυλλια σε αμπελι?

Kαλησπερα,

Είμαι και εγώ ένας νέος ερασιτέχνης αμπελουργός – οινοποιός . Φυτευσα πέρσι ένα μικρο αμπέλι 1,5 στρ) και βρίσκομαι σε μια διαδικασία απόκτησης γνώσεων γύρο από το αμπέλι και το κρασί.

Αφενός λοιπόν θα ήθελα να σας συγχαρώ και εγώ με τη σειρά μου για την προσπάθεια που γίνεται στο ampelourgos.gr αφού έχω ήδη βρει πολλές χρήσιμες πληροφορίες

αφετέρου θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει για τη χρησιμότητα φύτευσης τριανταφυλλιών στο αμπέλι?

Οποιαδήποτε πληροφορία θα εκτιμηθεί.

Ευχαριστώ,

Σελίδα 1 από 1 (4 εγγραφές)

©2008-13 www.ampelourgos.gr ,www.ampelourgos.com Όροι Χρήσης
Με χρήση του Community Server (Non-Commercial Edition), από την Telligent Systems