σε

www.ampelourgos.gr

Για τους φίλους του Αμπελιού και του Οίνου

ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΞΥΛΟΥ???

Τελευταία δημοσίευση από το μέλος DAGATH στις 03-10-2012 9:31. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 1 (5 εγγραφές)
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  • 03-09-2012 12:51

• DAGATH
    • Οι δημοφιλέστερες 500 δημοσιεύσεις
    • Μέλος από τις 06-11-2009
    • Δημοσιεύσεις 3

ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΞΥΛΟΥ???

Καλημέρα σε όλους.

Μου προκύπτει -σταδιακά εμφανιζόμενη και παραμένουσα ασθένεια με τα εξής συμπτώματα:

Μαύρος φλοιός  στο σύνολο του κορμού.(Αποκαλύπτεται ιδιαίτερα αυτή την εποχή λόγω του κλαδέματος και της εποχής σε παλαιά αμπέλια)

Οχι ιδιαίτερα ή καθόλου στα πράσινα μέρη κατά την ανάπτυξη.

σε φάση που αποκαλύπτεται ο κορμός (ξεφλούδισμα ή καθάρισμα του φλοιού από την μαυρίλα.....) υπάρχουν  πολυάριθμα άπρα υπολέιματα ? αυγά ? ή όπως αλλιώς τα ερμηνεύει η επιστήμη.

Δεν έχω κάνει καμία εγκάρσια τομή για να παρατηρήσω κάτι άλλο, αλλά υποθέτω ότι θα μπερδευτώ χειρότερα λόγω πιθανόν άλλων ασθενειών(ισκα φώμωψη κλπ).

ευχαριστώ

jim1957
  • 03-09-2012 16:22 σε απάντηση της

• KLASSIKOS
    • Οι δημοφιλέστερες 25 δημοσιεύσεις
    • Μέλος από τις 06-12-2008
    • Δημοσιεύσεις 99

Απ: ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΞΥΛΟΥ???

Φίλε Dagath,

Χωρίς νά σημαίνη ότι είμαι ειδικός, ή ότι θά ημπορούσα νά σέ συμβουλεύσω, δέν διευκρινίζεις κάποια πράγματα:

" ...  Μαύρος ο κορμός, ... ιδίως στήν εποχή τού κλαδεύματος" : Μήπως είναι από τά δάκρυα τών χυμών;

"... Οχι ιδιαίτερα ή καθόλου στα πράσινα μέρη κατά την ανάπτυξη..." :Εννοείς ότι η βέργα γενικά, δέν επηρρεάζεται ως πρός τό χρώμα, ή καί η όλη ανάπτυξις (καί) τού φυλλώματος δέν επηρρεάζεται; Άν πρόκειται γιά ασθένεια, σίγουρα, θά οδηγήση σέ μαρασμό - ξήρανσι κάποια φύλλα καί τμήματα τών βλαστών τό καλοκαίρι.

" ... αποκαλύπτεται ο κορμός (ξεφλούδισμα ή καθάρισμα του φλοιού από την μαυρίλα.....) υπάρχουν  πολυάριθμα άπρα υπολέιματα ? αυγά ?..." : Οι σοβαρότερες ασθένειες τού ξύλου δέν ξεχειμάζουν στήν φλύδα, ούτε οι μύκητες αυτοί είναι τόσον μεγάλοι νά βλέπης καί τά αυγά τους! Καί γιατί δέν παίρνεις μιάν βούρτσα  νά ξετρίψης τήν φλύδα  - τόν κορμό  καί  νά τό περάσης μέ ασβέστη καί χαλκό;

....

KLASSIKOS 

• 03-09-2012 22:45 σε απάντηση της

• alexandros.k
    • Οι δημοφιλέστερες 10 δημοσιεύσεις
    • Μέλος από τις 10-07-2010
    • Δημοσιεύσεις 150

Το προβλημα σου λεγεται Ψευδοκοκκος.Ειναι αυτα τα ασπρα που ειδες κατω απο την φλουδα.Με τις πρωτες ζεστες θα τα δεις και να κινουνται,μαζι τους εμφανιζονται και αλλοι μυκητες που δημιουργουν την μαυριλα που ειδες,οπως επισης και την κολλα που θα παρατηρησεις στα νεα κλαδια.Συμβουλεψου εναν γεωπονο για τα σκευασματα που θα χρησιμοποιησεις και δρασε γρηγορα.Το ιδιο προβλημα ειχα και εγω πριν 2 χρονια,μου στοιχισε το 20% τησ παραγωγης.
    Α.Καραπουλιτιδης
  • 03-10-2012 9:28 σε απάντηση της

• Goude
    • Οι δημοφιλέστερες 10 δημοσιεύσεις
    • Μέλος από τις 06-19-2009
    • Μακεδονία
    • Δημοσιεύσεις 237

BIΟLID. Είναι στα βιολογικά.  Μην το ρίξεις μετά το φούσκωμα των ματιών. Προσοχή στις οδηγίες ανάδευσης. Το πλήρες αποτέλεσμα θα φανεί την δεύτερη χρονιά.
  • 03-10-2012 9:31 σε απάντηση της

• DAGATH
    • Οι δημοφιλέστερες 500 δημοσιεύσεις
    • Μέλος από τις 06-11-2009
    • Δημοσιεύσεις 3

σ'ευχαριστώ πολύ.

Ενημερωτικά σου λέω ότι μέ είχε ξενίσει το γεγονός ότι παλαιότερες προσβολές -σε μικρότερο αριθμό- εξαφανίζονταν σε μεγάλο ποσοστό μετά τους καθιερωμένους ψεκασμούς για όλα τάλλα.(κυρίως θειάφισμα και βορδιγάλειος)

Φιλικά

Δ.Αγάθος

jim1957
Σελίδα 1 από 1 (5 εγγραφές)

©2008-13 www.ampelourgos.gr ,www.ampelourgos.com Όροι Χρήσης
Με χρήση του Community Server (Non-Commercial Edition), από την Telligent Systems