Σήμερα σας έχω ένα άλλο θέμα και ζητώ τα φώτα των ειδημόνων.
Το κρασί μου (Μοσχάτο Αμβούργου+Cabernet Cauvignon), φέτος είναι 270 λίτρα. Αυτή τη στιγμή είναι σφραγισμένο 3 εβδομάδες και περιμένω να "καθαρίσει". Ηταν 11,2β και με λίγο οινόπνευμα θα πήγε στο 11,5 (έχουμε κάνει σχετική συζήτηση πριν κανα 2 εβδομάδες). Η οξύτητα είναι στο 6% με προσθήκη λίγου τρυγικού. Επίσης πρόσθεσα 14% θει΄δες πριν το σφραγίσω. Περιμένω να καθαρίσει λοιπόν και το δοκιμάζω. Η γεύση βελτιώνεται, ακόμα είναι θολούτσικο (δεν με ενδιαφέρει πολύ αυτό, έχει ζέστες για την Τρίπολη). ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ τώρα είναι να του δώσω ΣΩΜΑ. Ακουσα λοιπόν για το ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΜΜΙ. Βρήκα πληροφορίες και ειδα ότι είναι πολυσακχαρίτες από την ακακία τάδε (δεν θυμάμαι ακριβώς). Εντελώς ΦΥΣΙΚΟ προϊόν που χρησιμοποιείται και στη ζαχαροπλαστική.
Επίσης απο το GreekWineLand μου είπαν τα εξής: "το αραβικό κόμμι σαφώς προσθέτει
σώμα στο κρασί. Μπορείτε να προσθέσετε από 50-150 ml ανά
100
κιλά. Είναι διαυγές, αποστειρωμένο υγρό, δεν χρειάζεται
φίλτρο μετά την προσθήκη". Φίλοςμου είπε ότι αποτελεί κοινό "μυστικό" η προσθήκη του ακόμα και σε κρασιά ανώτερης ποιότητας. Αληθεύει;
Ερωτώ λοιπόν:
Είναι κάποιος φίλος που το χρησιμοποιεί;
Το μοναδικό site που βρήκα για να το προμηθευτώ είναι το http://www.enochimiki.gr/Stabilisers.html. Εκεί όμως, όπως ίσως δείτε, έχει 2-3 προϊόντα και δεν ξέρω πιο να πάρω. Πριν πάρω να τους ρωτήσω, θα ήθελα και τη γνώμη σας.
Μετά από 2-3 εβδομάδες, που πιστεύω ότι το κρασί θα είναι διαυγές, σκοπεύω να το "ξαναγυρίσω" απολασπώνοντάς το πάλι και ρίχνοντας -αφού το μετρήσω πάλι- το ανάλογο θειώδες. ΜΠΟΡΩ ΤΟΤΕ ΝΑ ΡΙΞΩ το κόμμι (γύρω στα 400 ml απ' ότι κατάλαβα);
Ειναι δηλαδή τότε η κατάλληλη στιγμή ή ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να ανοίξω την ανοξείδωτη και να το ρίξω μέσα;
Τι λέτε; ΠΟΙΟ ΠΡΟΪΟΝ, ΑΠΟ ΠΟΥ, ΠΟΤΕ και ΠΩΣ γίνεται η "επέμβαση";